Objavljeno: 16.10.2014 11:00

Delitve podjetij

Hewlett-Packard se namerava razdeliti v dve podjetji, družba eBay namerava izločiti Paypal v ločeno podjetje, Philips se namerava razdeliti v dve podjetji. Po združitvah, ki so zaradi »sinergij« dvigovale cene delnic na borzah, zdaj zlasti milijarderji, ki stojijo za hedge skladi in druge finančne družbe, ki nimajo nikoli dovolj, služijo z razdruževanji podjetij.

Kolumnist Paul La Monica piše, da so zadnja razdruževanja najnovejša modna muha Wall Streeta. Velika podjetja po njegovih besedah živijo in umrejo s strategijo »jaz tudi«. Če bi bil delniški trg pralni stroj, bi bili zdaj zagotovo sredi glavnega pranja. Joe Cornell ugotavlja, da je bilo v zadnjem mesecu objavljenih devet novih razdružitev, v celem letošnjem letu bo kot kaže izvedenih 62. To bo največ po letu 2000, ko so jih našteli 66. Razdružitve se investitorjem zelo izplačajo. Bloombergov indeks razdružitev, ki meri tržno vrednost razdruženih podjetij, se je od konca leta 2002 povečal za 540 odstotkov, indeks S&P 500, ki meri tržno vrednost 500 največjih podjetij pa je v enakem času pridobil 123,7 odstotka.

Po podatkih Economista so se delnice Hewlett-Packarda po napovedi razdružitve podražile za 5 odstotkov. Študija McKinsey iz leta 1999 je pokazala, da se vrednost delnic razdruženih podjetij v 24 mesecih poveča za 27 odstotkov, vrednost delnic podjetij, ki so vključena v indeks S&P 500 pa le za 17 odstotkov. Kot navaja Nathan Slaughter, je študija Lehman Brothers za obdobje od leta 2003 in 2006 pokazala, da se tržna vrednost dveh tretjin razdruženih podjetij poveča bolj kot vrednost vseh delnic na trgu.

Kakšno vlogo imajo pri letošnjih razdružitvah skladi hedge, je najlepše mogoče videti v primeru družbe eBay. Eden največjih delničarjev milijarder Carl Ichan je spomladi predlagal odprodajo 20 odstotkov PayPala prek menedžerskega odkupa. Predsednik uprave eBayja John Donahoe se s tem ni strinjal, a si je moral zdaj premisliti in privoliti v razdružitev.

  

Prevzeto iz www.mladina.si.

 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji