Objavljeno: 15.10.2014 08:00

Je to novi Nexus 6?

Svet tehnoloških govoric se je včasih vrtel o novih Windows in novih paketih Office, danes svet zanima kdaj in kakšen bo novi iPhone.

In potem novi Samsung Galaxy S.

In šele potem tudi kakšen in kdaj bo novi telefon Google Nexus.

Posvečeni na Twitterju danes pravijo, da bo novi Nexus 6 takle:

   

  

Kdaj?

Morda že danes ali jutri, ni pa zagotovo. Telefon bo menda izdelovala Motorola (Nexus 5 je bil LGjev, tako kot tudi že Nexus 4), 5,9-palčni zaslon naj bi bil ločljivosti 2560 × 1440 pik, procesor Snapdragon 805 naj bi bil frekvence 2,6 GHz, pomnilnika pa naj bi bilo 3 GB. Nič pretresljivega torej, v rangu sedanjih vrhunskih telefonov. Le da so Nexusi po navadi precej cenejši od le teh. V Sloveniji bi z novincem utegnili imeti še težave, saj se Motorolini telefoni pri nas po navadi ne prodajajo. Bomo videli.

Naj omenimo še, da iste govorice, ki govorijo o Nexusu 6, govorijo tudi o novem Androidu L in celo tablici Nexus 9 (izdelovalec naj bi bil HTC), ki naj bi luč sveta ugledali na isti datum. Baje. Ali pa tudi ne.

Mimogrede, Nexus-6 je že kar dolgo ime robotu iz kultnega filma Blade Runner, zato nekateri namigujejo, da bo novemu telefonu morda raje ime Nexus X…

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji