Objavljeno: 10.10.2014 10:00

Lenovo predstavil nove naprave Yoga

Kitajsko podjetje Lenovo je predstavilo nekaj novih naprav v seriji Yoga, med njimi je najbolj nenavadna tablica Yoga Tablet 2 Pro, ki ima vgrajen majhen projektor. Z njim lahko projiciramo fotografije ali video posnetke na površino z diagonalo do 50 palcev – pri taki uporabi naj bi tablica zdržala do tri ure brez napajanja. Tablica sicer ni ravno najlažja (tehta 950 gramov), a ima kar trinajst palčni zaslon, poganja jo Intelov Atom procesor, na voljo bo tudi različica s povezavo 4G. Na tablici bo nameščen Android 4.4. Na voljo bo od konca novembra, priporočena prodajna cena se bo začela pri 599 evrih.

Poleg omenjene tablice so predstavili še tablico Yoga Tablet 2 in prenosnik Yoga 3 Pro. Prva bo na voljo v osem in deset palčnih različicah, izbirali bomo lahko med Windows 8.1 in Android 4.4 (KitKat).  Začetna cena osem palčne tablice bo ne glede na operacijski sistem 300 evrov, večja, deset palčna bo na voljo od 350 evrov dalje.

Prenosnik je tudi tokrat hibridna naprava, ga lahko torej uporabljamo tudi kot tablico. Zanimivi so tečaji zaslona, ki so sestavljeni po vzoru kovinskega pasu zapestne ure, v uporabi sta jeklo in aluminij. Napravo poganja Intelov Core M procesor, zelo kakovosten je zaslon, njegova ločljivost je QHD+ (3200 × 1800 pik), uporablja pa steklo Gorilla Glass. Akumulator naj bi zdržal do devet ur uporabe, cene se bodo začele pri 1.300 evrih.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji