Objavljeno: 28.9.2014 01:00

Microsoftov odgovor na Chromecast

Microsoft je razmeroma neopazno predstavil svojo alternativo Googlovi priročni napravici Chromecast, ki omogoča brezžično predvajanje vsebine zaslonov mobilnih naprav na domačem televizorju. Microsoft Wireless Display Adapter (WDA) je v osnovi brezžični vmesnik, ki ga priključimo na vrata HDMI (pa na vir napajanja prek vmesnika USB), s katerim prenašamo vsebino zaslona prek protokola Miracast.

Tu se nekako podobnosti z Googlovim Chromecastom končajo. Chromecast denimo deluje samo v kombinaciji z brskalnikom Chrome in nekaterimi posebej prirejenimi programi, Microsoft WDA pa omogoča prikaz zaslona iz poljubnega programa na osebnem računalniku, tablici ali združljivem telefonu.

Chromecast je osnovi predvajalnik pretočnih vsebin, ki zna predvajati vsebine iz vira, brez da bi se te pretakale prek mobilne naprave, ki jo uporabljamo za izbor in ukaz za pričetek predvajanja na televizorju. Pri Microsoftu pa mora biti mobilna naprava nenehno aktivna, saj je WDA zanjo le brezžični zunanji zaslon.

Za zdaj je WDA združljiv le z okolji Windows 8.1 (starejše različice ne podpirajo Miracasta) in Windows Phone 8, deluje pa tudi v kombinaciji z nekaterimi Androidnimi napravami. V ZDA bo kmalu v prodaji za 60 dolarjev, kar je, mimogrede, precej več kot stane Chromecast (35 dolarjev).

AaWRJtn7zFc

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji