Objavljeno: 27.9.2014 01:00

Dober začetek za BlackBerry Passport

Podjetje BlackBerry je predstavilo nenavadno oblikovan pametni telefon s fizično tipkovnico, s katerim bodo skušali povrniti vsaj nekaj stare slave. Telefon z imenom Passport ima namreč kvadraten 4,5 palčen zaslon z ločljivostjo kar 1.440 x 1.440 pik (453 pik na palec) in steklom Gorilla Glass 3, pod katerim se nahaja fizična tipkovnica s tipkami občutljivimi na dotik. Posebnost te je, da lahko aktiviramo določene funkcije kar s kretnjami na sami tipkovnici.

Nekoč vodilni ponudnik pametnih telefonov skuša kupce primamiti s tipkovnico, za katero trdi, da omogoča kar 74% manj napak, kot pri rabi zaslonskih tipkovnic. Obenem ponuja še štirijedrni procesor s taktom 2,2 GHz, 3 GB RAM velik delovni pomnilnik, 32 GB velik pomnilnik Flash in 13-milijonsko tipalo vgrajenega fotoaparata, ki premore celo optično stabilizacijo. Vgrajen je tudi najnovejši BlackBerry OS 10.3, ki ga imajo radi predvsem poslovni uporabniki. Z enim polnjenjem akumulatorja na bi Passport deloval kar okoli 30 ur. S temi lastnostmi se telefon uvršča v sam vrh zmogljivosti pametnih telefonov.

Sodeč po prodajnih poročilih, je telefon doživel nepričakovano topel odziv kupcev. Telefon so sprva začeli prodajati le prek Amazona in lastne trgovine ShopBlackBerry.com, kjer so le v nekaj urah (10 na Amazonu, 6 v lastnih trgovinah) razprodali celotno prvo pošiljko 200.000 telefonov. Menda imajo že praktično razprodano tudi naslednji kontingent enake velikosti, kljub temu, da telefon stane brez subvencij zajetnih 650 evrov.

Dobra prodaja telefona Passport je dober obliž za podjetje, ki še vedno celi rane. Zadnje četrtletje so zaključili z dobičkom le 11 milijonov dolarjev, kar pa je še vedno bolje od izgube v predzadnjem četrtletju. Obseg prodaj še naprej pada, saj so tako zabeležili obseg le 916 milijonov dolarjev, v primerjavi s 966 milijonov v četrtletju pred tem in 1,5 milijarde dolarjev v enakem obdobju pred letom dni. Ali se lahko kljub temu, morda prav s Passportom, BlackBerry zopet vrne med relevantne igralce?

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji