Objavljeno: 23.9.2014 01:00

iPhone 6 vnovič z rekordnim začetkom prodaje

Medtem, ko je najnovejši iPhone že pristal v rokah ekipe Monitorja (natančnejše poročilo pričakujte naslednji torek), iz Appla poročajo, da se je začetek prodaje zopet potolkel dosedanje rekorde. Po uradnih podatkih naj bi od začetka prodaje (petek 19.9.) v samo enem vikendu prodali kar 10 milijonov kosov novega para iPhone 6 in iPhone 6 Plus, kar je za milijon bolje kot v primeru modela 5S.

Številke sicer ne razkrivajo celotne zgodbe, saj je težko sklepati, koliko je prodanih kosov je dejansko že pri končnih uporabnikih, koliko pa še v prodajni verigi. Po pričakovanjih Apple ni razkril, koliko so prodali manjšega iPhone 6 in koliko večjega 6 Plus. Toda iz meritev prisotnosti že aktiviranih telefonov prek interneta, telekomunikacijske družbe navajajo, da je delež novega modela iPhone 6 1,7%, modela iPhone 6 Plus pa le 0,2%. Toda to pomeni, da je iPhone 6 morda le lažje najti in kupiti kot večji in domnevno bolj iskan 6 Plus.

Zanimivo, da je kljub lepemu uspehu reakcija finančnih ustanov razmeroma hladna. Kljub temu, da ob takih objavah vrednost borznega indeksa običajno zraste, se Applovo tokrat ni povečala.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji