Objavljeno: 22.9.2014 08:00

Odstopil Larry Ellison

Dosedanji izvršni direktor, znan po precej avtokratičnem vodenju, Oracla sicer tudi po 37 letih ne bo zapustil, dobil je le novo funkcijo. Pravzaprav člani uprave ostajajo isti, so pa med sabo nekoliko premešali stolčke. 

Kljub temu, da je že dopolnil sedemdeset let, bo Ellison poslej opravljal funkcijo tehnološkega direktorja (CTO) in izvršnega predsedujočega, oboje precej spominja na položaj Billa Gatesa (ustanovitelj in tehnološki svetovalec) potem, ko je odstopil s čela Microsofta. Prav tako bo Ellison prihodnji teden še vedno nosilec uvodnega nagovora na njihovi uporabniški konferenci OpenWorld.

Njegova dejanska naslednika, enakovredna izvršna direktorja Mark Hurd in Safra Catz, bosta pred precej težko nalogo, saj bosta morala izboljšati poslovanje nekaterih delov Oracla, zlasti segmenta strojne opreme, ki je v zadnjem četrtletju zabeležil 8 odstotkov nižje prihodke. Bolje jim je šlo pri prodaji nadgradenj programskih licenc in pri dohodkih iz naslova podpore, saj so se ti povzpeli za 7 odstotkov. Generalno je podjetje s prihodki v zadnjem četrtletju zaslužilo okoli 3 odstotke več, kot v enakem lanskem obdobju.

Izvršno sopredsedovanje je sicer med tehnološkimi podjetji dokajšnja redkost, nekaj časa so imeli dvojno vodstvo pri SAP-u, a je po letošnjem odstopu Jima Hagemann Snaba, na tej funkciji ostal le še Bill McDermott.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji