Objavljeno: 19.9.2014 12:00

Amazon predstavil nove Kindle

Amazon je začel s predprodajo novih e-bralnikov, ki nadgrajujejo dosedanje modele. Najmočnejši in najzanimivejši je model Voyage, ki bo nadomestil sedanji model Paperwhite. Slednji je bil pred časom prvi e-bralnik z vgrajeno sprednjo osvetlitvijo zaslona, zaradi katere je zaslon v resnici skorajda bel, kot je bel papir v knjigi. Voyage to osvetlitev nadgrajuje s tipalom, ki svetlost prilagaja okoliški svetlobi, tako kot to počnejo telefoni in tablice. Nadgrajen je tudi sam zaslon, ki je po novem še višje ločljivosti (300 pik na palec, do sedaj 212 pik na palec) in nekoliko višje kontrastnosti. Prva poročila testnih uporabnikov pravijo, da je ostrina besedila zato bistveno višja, predvsem manjše črke (brskanje po slovarju) pa še veliko bolje berljive. Kindle Voyage je tudi nekoliko tanjši, zaslon pa je prevlečen s steklom in ne s plastično membrano, kot do sedaj. Kljub temu zaslon k sreči ni svetleč. Za pohvaliti je, da so razvijalci ponovno uvedli možnost listanja strani s pritiskom na rob bralnika, saj listanje s pritiskom na zaslon, kot ga pozna Paperwhite, v resnici ni preveč praktično. Pri Voyagu je dovolj rahlo stisniti rob zaslona, kar bo naprava zaznala kot navodilo za skok na naslednjo stran.

Voyage na amazon.com še ne dostavljajo v Slovenijo (kar je pri novih modelih žal običajno…), v ZDA pa stane od 199 do 289 dolarjev, odvisno od različice. Kar je enako, kot stane starejši model Paperwhite.

Nov je tudi »običajen« Kindle, ki sicer ne premore osvetlitve, je pa po novem občutljiv na dotik. Stane od 79 dolarjev naprej, različica, ki jo že dostavljajo tudi v Slovenijo, pa stane 123 evrov. 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji