Objavljeno: 17.9.2014 10:00

Apple iOS 8 in novi dodatki zanj

Uporabniki Applovih mobilnih naprav lahko danes pričakujejo novo nadgradnjo svojega operacijskega sistema – iOS 8. O njem smo že pisali, v Monitorju smo preizkusili različico za razvijalce. Morda še bolj zanimivo je, da bodo hkrati z novim operacijskim sistemom na voljo tudi dodatki neodvisnih proizvajalcev, ki do sedaj na iPhonih in iPadih niso bili mogoči – dodatne programske tipkovnice. Konkretno bosta že z današnjim dnem na voljo Swype in Swiftkey.

Predvsem slednjega smo na androidnih napravah že večkrat pohvalili, saj odlično podpira tudi slovenščino in je veliko boljši od Googlove privzete tipkovnice. Med drugim se slovenščine dodatno nauči iz naše pošte Gmail in zapisov na Facebooku (če mu to dovolimo), vse naučeno znanje pa shrani v lastnem oblaku, kar pomeni, da je na voljo na vseh napravah, sedaj tudi Applovih. Priporočamo. Povrh vsega je še zastonj.

Popravek, 18.9.2014:

Po dejanski namestitvi tipkovnice Swiftkey na iOS 8 smo ugotovili, da slovenski jezik ni podprt, pa tudi sicer je podprtih jezikov le peščica :( Zakaj je tako, ni jasno.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji