Objavljeno: 12.9.2014 11:00

Nov član oddelka Google X

Google je kupil podjetje Lift Labs, ki je razvilo jedilni pribor z vgrajeno »stabilizacijo«, ki nevtralizira tresljaje, ki jih priboru povzroča roka. Izdelek je pomemben in koristen za obolele s Parkinsonovo boleznijo, ki sem ji roke nekontrolirano tresejo. Nova naprava, Liftware, bo vilice ali žlico namreč dovolj umirila, da bo bolnikom omogočila samostojno kosilo. Liftware deluje na podoben način kot današnji optični stabilizatorji v fotoaparatih, po besedah proizvajalca pa umiri do 70% tresljajev.

Nakup Liftware je, kot kaže, precej osebna odločitev soustanovitelja Googla, Sergeya Brina, saj ima njegova mati Parkinsonovo bolezen, genetski testi pa so pokazali, da obstaja možnost, da se bo bolezen lotila tudi njega.

Pri Googlu so z nakupom povečali svojo vpetost v medicino. Januarja so kupili podjetje, ki je razvilo »pametne« očesne leče, ki znajo izmeriti stopnjo glukoze v telesu (pomembno za diabetike), julija pa so napovedali ambiciozen projekt zbiranja anonimnih genetskih in molekularnih podatkov, s katerimi naj bi sestavili sliko »zdravega človeka«. Tudi za slednje morda obstajajo osebni vzgibi, saj ima drugi soustanovitelj Googla, Larry Page, redko težavo z glasilkami.

fS01kn6YJ94

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji