Objavljeno: 31.1.2017 | Avtor: Miran Varga | Monitor Februar 2017

Zlati Monitor

Ko ima preizkuševalec opravka s tako različnimi projektorji, kot smo jim bili priča tokrat, je jasno, da bodo razlike med posameznimi izdelki velike. In tudi so. Pričakovano se je daleč najbolje odrezal največji, najtežji in najdražji projektor na tokratnem preizkusu, Epson EH-TW9300W, ki ni imel pravega tekmeca – zasluženo mu podeljujemo nagrado zlati Monitor. Njegov prikaz slike je ob dobrih virih odličen, ob virih visokih ločljivosti pa naravnost fenomenalen. Je eden redkih projektorjev, pri katerih si lahko obetamo, da bomo videli črno barvo (pri vseh drugih je črna le temno siva). Obenem je bil tudi daleč najtišji projektor za hišni kino na tokratnem preizkusu. Prav hrup je ena izmed kategorij, na katero uporabniki, ki projektor kupujejo prvič, pozabijo (zato pa te napake nikoli več ne ponovijo).

Idealnega projektorja seveda ni. Tudi prejemnik tokratnega zlatega Monitorja bi lahko bil še boljši. Če bi, denimo, premogel uporabniški vmesnik, brskalnik, aplikacije, večpredstavno podporo in daljinec LGjevega posebneža – takemu projektorju bi se priklonili. A potem bi si verjetno želeli še novejšega laserskega projektorja z ločljivostjo 4K. Morda prihodnje leto …

Vemo, da si prav veliko bralcev teh vrstic projektorja, ki stane več kot tri tisoč evrov, ne bo omislilo. Kot dober, a kompromisen nakup lahko označimo še projektor BenQ W2000 in cenejšo Optomo HD27. A potencialnim kupcem svetujemo, da se pred nakupom temeljito izprašajo o svojih potrebah in željah. Nakup projektorja za hišni kino, ki ne sodi v profesionalni razred, je pač vedno kompromis.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji