Objavljeno: 26.1.2016 | Avtor: Boris Šavc | Monitor Februar 2016

Vonino Druid L10

Najprej je tablični računalnik svetu v velikem slogu predstavil Apple. Ko so se mu drugi velikani nehali smejati, so se lotili svojih tablic. Sledili so jim Kitajci, danes ves svet. Na test smo dobili romunsko tablico, ki kljub nižji cenovni postavki obljublja super predstavo. Tablica z deset palcev velikim zaslonom IPS LCD prikaže ločljivost 1280 × 800 pik, kar zadostuje za dostojen prikaz dogajanja na zaslonu. Zaslon je že privzeto zaščiten z dodatno folijo. Naprava je težja od povprečnih sorodnih izdelkov, tehta dobrega pol kilograma (560 g). Mere (170 × 7,5 × 237 mm) so dokaj standardne, morda bi tablico lahko le nekoliko oklestili po debelini.

Opremljena je s štirijedrnim procesorjem MediaTek Cortex A53, ki tiktaka s hitrostjo 1,3 GHz in grafiko žene ob pomoči čipovja Mali T760. Navidez solidna naveza na testu pogrne zaradi premalo notranjega pomnilnika RAM. Osamljen gigabajt je premalo tako za operacijski sistem Android 5.1 Lollipop, ki je trenutno naložen na tablici, kot za večino naprednejših opravil. Najbolj pereča težava se pokaže pri delu s hkrati odprtimi programi. Prave večopravilnosti tablica ne podpira, saj pomanjkanje strojne moči čutimo takoj, ko zaženemo več programov hkrati. Prostor za hrambo podatkov in nameščanje aplikacij (16 GB) po želji razširimo s pomnilniškimi karticami microSD (do 32 GB). Obe kameri (2 in 5 MP) imata solidno ločljivost, a šibek senzor s pomanjkanjem občutka za podrobnosti. Kot spletni kameri se izkažeta, v vlogi fotoaparata pač ne. Zvočnik osamelec je prešibek, da bi zadovoljil slušne potrebe pri igranju iger, kaj šele pri predvajanju glasbe ali filmov.

Svetla stran tablice je avtonomija. 6000 mAh baterija zdrži osem ur nepretrganega igranja iger in brskanja po spletu. Ko upoštevamo še ceno, se godrnjanje nad tablico omili. Druid osnovna opravila popolnoma spodobno opravlja. Kot darilo ljubljeni/ljubljenemu, otrokom ali prijateljem ga lahko priporočimo, znalcem pa svetujemo, naj sežejo globlje v žep in se Romunu izognejo v velikem loku.

Vonino Druid L10

Prodaja: www.bonajo.si.

Cena ob objavi: 200 EUR.

za    Avtonomija.

proti    Strojna podhranjenost, zvok, kamera.

5491570

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji