Objavljeno: 27.6.2017 | Avtor: Anže Tomić | Monitor Julij-avgust 2017

Umidigi Diamond

Umidigi je eno tistih podjetij, ki skušajo narediti čim več telefonov in upajo, da se bo kakšen prijel. Rezultat te taktike je falanga naprav, ki segajo od smešnih do spodobnih telefonov. Diamond (kljub kičastemu imenu) spada med slednje.

Osemjedrni 1,3 GHz procesor je uvrščen v zgornjo polovico med poceni telefoni, ki smo jih letos preizkusili. Na voljo ima tri gigabajte pomnilnika, ki so vedno dober znak za uporabniško izkušnjo. 5,5-palčni zaslon IPS ima ločljivost 1280 × 720 pik in prikazuje dovolj žive barve. Tudi izdelava je na ravni, saj je kovinski okvir ohišja lepo narejen in plastika zadnje stranice ni pretirano cenena. Še najslabše se odrežejo gumbi na dotik na dnu zaslona. Naš preizkusni model je bil zlate barve in gumbi so bili na ohišje narisani tako tenko, da jih je bilo skoraj nemogoče videti. Tudi vrstni red je bil »napačen«, ker je gumb za nazaj na desni in tisti za meni (oziroma, če ga dlje držimo, za odprte aplikacije) na levi. Ta postavitev je zdaj res že tako preživeta, da je Samsung (ki jo je populariziral) pri Galaxy S8 dal ljudem možnost, da spremenijo vrstni red gumbov. Nadležen je še položaj vhoda micro USB, ki je na zgornji stranici. Glede na to, da je večina stojal za avto ali mizo narejenih tako, da pričakujejo vhod za napajanje na dnu telefona, zna postavitev na vrhu zelo motiti.

Programska oprema sliši na ime Android 6.0 in ima nameščenih zelo malo aplikacij. Na srečo je tu Google Play, tako da lahko namestimo vse, kar potrebujemo. Predvsem takoj potrebujemo brskalnik Chrome, ki naj nadomesti privzeti »brskalnik.« Kljub temu je uporabniška izkušnja tekoča in če bi telefon gnal Android 7.0, bi mu težko očitali kaj resnega.

Največja hiba diamanta pa sta fotoaparata, ki sta glede na druge strojne postavke slaba oziroma dobra šala. Prednja kamera ima dve 2 MP tipali, kar je za leto 2017 porazno. Zadnja ima sicer 8 megapik, a je slaba. Predvsem gre za konkretno razliko glede na procesor in pomnilnik, ki sicer spadata ob boljše fotoaparate.

Umidigi Diamond je soliden telefon, ki ga držita nazaj fotoaparata. Če bi imel boljša tipala, bi šlo za zelo dober telefon nižjega cenovnega razreda. Tako pa ob fotoaparatih dodamo še Android 6.0 in med konkurenco hitro najdemo telefone, ki ponujajo lepše slike in novejši operacijski sistem.

Umidigi Diamond

Prodaja: Elkotex.

Cena: 110 EUR.

Za: Strojna oprema.

Proti: Fotoaparata.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji