Objavljeno: 26.4.2016 | Avtor: Boris Šavc | Monitor Maj 2016

Spletni izrezki

Spletno brskanje je danes precej drugačno od nekdanjega kopanja za internetnimi informacijami. Spletišča so ličnejša, funkcionalnejša in preglednejša. Informacij v spletu je iz dneva v dan več, a se tudi lažje najdejo. Pri kasnejšem prebiranju najdenih vsebin nam pomagajo najrazličnejši pripomočki. Sniptracker, plod slovenske pameti, je eden izmed njih.

Na nadzorni plošči ustvarjamo lastne kategorije in prilagajamo videz shranjenih spletnih izrezkov.

Na nadzorni plošči ustvarjamo lastne kategorije in prilagajamo videz shranjenih spletnih izrezkov.

Slovenski programer Mitja Perko predstavlja spletno storitev Sniptracker. Gre za enega izmed številnih pripomočkov, ki olajšajo brskanje za informacijami. Z njihovo rabo navadno prihranimo čas, saj je vsebina zbrana na istem mestu in se naloži hitreje kot z izvirnega spletišča. Orodja za kasnejše branje, med katera spada tudi Sniptracker, nam povečajo učinkovitost. Informacije so predstavljene zgoščeno, a hkrati dovolj jasno, da jih použijemo več kot na klasični način.

Sniptracker nam najdeno vsebino oziroma spletne izrezke hrani na tri načine: s Smartsnipom, ki označeno besedilo in slike shrani za kasnejše branje, s Snipshotom, ki poleg vsebine ohrani tudi obliko zapisa, ter s Feedom, ki beleži novičke RSS in Atom. Vsi trije zahtevajo bližnjico do ukaza Snip it! v vrstici z zaznamki. Ker slednji na mobilnih napravah manjka zmožnosti, namenske aplikacije za pametne telefone in tablice pa Sniptracker nima, je uporaba zares udobna zgolj na računalniku. Na manjših zaslonih z mobilnimi sistemi je oteženo tako shranjevanje kot tudi branje izrezkov.

Shranjeni spletni izrezki se hranijo na prilagodljivi nadzorni plošči. Na njej po želji ustvarjamo dodatne kategorije, jih po lastni izbiri poimenujemo in jim prilagajamo pogled. Večjih očitkov uporabniškemu vmesniku nimamo, občasno delo zmoti kakšna nevšečnost, a kaj hujšega ni. Ker je osnovna različica brezplačna, preizkus, čeprav je na trgu še precej boljših rešitev, priporočamo.

Sniptracker

Spletna storitev.

Prodaja: Sniptracker.com.

Cena: Brezplačno, 5 USD.

Za    Prilagajanje nadzorne plošče, osnovna raba brezplačna.

Proti    Težji postopek shranjevanja na mobilnih napravah, ni mobilnih odjemalcev.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji