Objavljeno: 25.8.2015 | Avtor: Anže Tomić | Monitor September 2015

Sony Xperia M4 Aqua

Aqua v imenu telefona M4 seveda pomeni vodotesnost, ta je v zadnjih letih postala zaščitni znak Sonyjevih dražjih modelov. M4 tako preseneti s tem, da ima vhod za kabel MicroUSB odprt, tega do zdaj pri Sonyju še nismo videli. Dražje Z Xperie so imele prek vseh vhodov pokrovčke, za M4 pa v Sonyju pravijo, da moramo le počakati, da se vhod posuši, pa telefon že lahko polnimo. Na prvi pogled gre za majhen korak, a v praksi se hitro občuti, da je veliko manj nadležno polniti telefon. Prej je bilo vedno treba odstraniti pokrovček, to pa v temi ni vedno najbolj elegantno opravilo.

Oblikovno je M4 podobna modelu Z3, kar lahko le pohvalimo. Tako kot dražja sestra ima stekleno zadnjo stranico in v roko sede zelo udobno. M4 je tudi tanek telefon, a je v njem kljub temu 2400 mAh, ki nas mirno prepeljejo čez dan.

Telefon žene osemjedrni Snapdragon 615 s štirimi 1,5 GHz jedri Cortex-A53 in štirimi Cortex-A53, ki računajo pri 1,0 GHz. Pomnilnika je dva gigabajta, shrambe pa le 8 GB. Na voljo je tudi 16 GB različica. Procesor in pomnilnik sta povsem dovolj za tekoče delovanje in če je na voljo 16-gigabajtna različica, je M4 Aqua zelo spodoben telefon nižjega cenovnega razreda. Nekoliko razočara le fotoaparat, ki sicer ni slab, a dela nekoliko slabše slike, kot bi jih pričakovali od 13-megatočkovnega tipala. So pa pri Sonyju, tako kot večina drugih izdelovalcev, na prednjo stran vgradili 5-megatočkovno kamero, saj je avtoportret oziroma »selfi« nekaj, čemur se ne bo dalo ubežati.

Aqua tako spominja na cenejše Xperie izpred nekaj let, ko je Sony znal narediti cenejši telefon. Zadnja leta so toliko energije vložili v svoje najdražje modele, da so na preostale naprave v naboru kar malo pozabili. Aqua je očiten korak v pravo smer, le upamo lahko, da jo bo Sony razvijal še naprej.

Sony Xperia M4 Aqua

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Hitrost delovanja

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Kakovost izdelave

Prodaja: Simobil, Mobitel.

Cena ob objavi: 290 EUR.

✓    Vodotesnost, strojna oprema ...

✗    ... če gre za 16 GB različico.

5018885

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji