Objavljeno: 30.6.2015 | Avtor: Anže Tomić | Monitor Julij - avgust 2015 | Teme: nenehni testi

Sony Xperia E4g

Sonyev telefon Xperia E4g je 4G različica telefona E4, ki je cenovno dokaj ugoden, a je varčevanje pri komponentah preveč očitno. Začne se z zaslonom, ki kaže sliko v ločljivosti 480 × 854, a je tako moten in spranih barv, da je težko verjeti, da gre za izdelek, ki se imenuje Xperia. Pri oblikovanju, ki je nerodno, ni veliko bolje, saj je prednja stranica ločena od preostalega dela ohišja. Prednje steklo je po nepotrebnem izpostavljeno in ovitek je pri E4g nuja.

Telefon žene 1,2 GHz štirijedrni procesor z gigabajtom pomnilnika, ki krmili Android 4.4.4. Ta je odet v Sonyjevo preobleko, ki še vedno velja za najboljšo med vsemi večjimi androidnimi izdelovalci.

E4g ima tudi največjo pomanjkljivost svojega brata, saj premore le 8 GB notranje shrambe. Sony se je več kot očitno osredotočil na izdelavo telefonov višjega cenovnega razreda, saj na spodnjem delu trga ni več tako prepričljiv kot pred leti. Predvsem čudita izbira količine shrambe in slab zaslon, ki v preteklosti pri napravah tega izdelovalca nista bili zanemarjeni kategoriji. E4g je tako kot E4 podpovprečen telefon, ki mu možnost delovanja v omrežju 4G ne pomaga.

Sony Xperia E4g

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Hitrost delovanja

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Kakovost izdelave

Prodaja: Simobil.

Cena ob izidu: 130 EUR.

✓    Nič.

✗    Zaslon, shramba.

4996930

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji