Naš izbor na Androidu, iPhonu in Windows Phone

Telefonske aplikacije, ki so našim preizkuševalcem ta mesec najbolj ostale v spominu.

Boris Šavc: Android

 Action Launcher 3. Zadnja velika posodobitev zaganjalnika prinaša hitro iskanje, animacije med zasloni in številne manjše izboljšave.

 Smart Recharge App – smartapp. V primeru omejenih klicev, sporočil ali mobilnega interneta bomo s pametjo aplikacije Smart Recharge App prihranili marsikateri evro.

 On Time – Dynamic Smart Widget. On Time je lebdeči pripomoček, ki nam aplikacije prikaže glede na del dneva, ko jih uporabljamo.

 Clipboard Actions je pripomoček, ki nam opozorilno središče napolni z akcijami glede na trenutno stanje odložišča.

 SignEasy:Sign & Fill Documents. SignEasy nam s tablico ali telefonom v roki omogoča izpolnjevanje in podpisovanje dokumentov v obliki PDF.

 Shift Calendar/Schedule je aplikacija za izdelavo koledarja/urnika, namenjena predvsem delavcem na izmene.

 Blindspot. Zabavna izmenjava sporočil z nazivom Blindspot je namenjena posameznikom, ki želijo ostati skriti.

 Habitica poskrbi, da z vpisom navad, dnevnih ciljev in delovnih opravkov življenje spremenimo v igro.

 Anxiety Reliever nam s pomirjajočimi zvočnimi seansami in spodbudnimi sporočili pomaga premagovati stres.

 PicMix – New Year in Collages. PicMix je družabno omrežje, kjer delimo z učinki in besedilom olepšane fotografije, ki jih po želji pretvorimo tudi v video posnetke.

 Recipe Book je zakladnica najrazličnejših receptov, med katerimi zna glede na trenutno izbrane sestavine iskati s tresenjem telefona.

 AutoMate – Car Dashboard poskrbi za dostop do aplikacij in prikaz pravih informacij med vožnjo.

 FilmoraGo – Free Video Editor je preprost urejevalnik videoposnetkov s številnimi pripomočki za lepšanje takih izdelkov in deljenje z drugimi.

 Netflix je naposled tudi v Sloveniji! Če smo sinoči ob filmu ali seriji zaspali, si prespano lahko ogledamo na poti v službo.

 YouSing – the social karaoke. Družabno omrežje YouSing nam prosti čas zapolni z zabavnimi karaokami v vlogi solista ali v skupini s somišljeniki živahne spletne skupnosti.

 BandLab – Music Community. BandLab je skupnost, ki združuje glasbene ustvarjalce vsega sveta. Z njeno mobilno aplikacijo glasbo ustvarjamo, jo delimo z drugimi in spoznavamo prijatelje.

 Blown Away: First Try je čudovita arkada z zanimivimi zagonetkami, ki se jih lotimo s Hendrikom in njegovimi čevlji za teleportacijo.

 Don’t Screw Up! Živčna igra za prave mazohiste. Dotakni se, ne dotikaj se, počakaj, podrsaj, ne stori ničesar, UBOGAJ!

 TrainCrasher. Igra vlog, v kateri se nasprotnikom zoperstavimo na drvečem vlaku. Borimo se z drsnikom in tremi tipkami za izvajanje najnevarnejših kombinacij.

 Cut the Rope: Magic. Novo poglavje v življenju prikupnega Om’Noma, ki se je po 750 milijonov prenosov naučil še čarati.

Jure Forstnerič: iPhone

 Cloak – Super Simple VPN. Preprosta aplikacija, namenjena varovanju podatkov v javnih omrežjih WiFi – pri neznanih omrežjih samodejno zažene povezavo prek VPN.

 Preveri račun. Aplikacija naše finančne uprave, s katero optično preberemo davčno potrjeni račun in tako sodelujemo v nagradni igri FURS.

 Darkroom. Zmogljiva, a dovolj enostavna aplikacija za urejanje fotografij. Prednost Darkrooma je predvsem v tem, da ni treba ročno uvažati fotografij z Applovih Photos.

 Quip. Pisarniška zbirka, v kateri lahko urejamo besedila in tabele, velik poudarek je na sodelovanju, torej deljenju datotek, zajema tudi možnost trenutnega sporočanja.

 Dashlane Password Manager. Reciklaža gesel predstavlja eno največjih varnostnih ranljivosti, zato priporočamo uporabo urejevalnika gesel – Dashlane je med najboljšimi.

 Reverso Translation. Zmogljiva aplikacija, namenjena prevajanju, trenutno podpira deset jezikov, omogoča tudi kopiranje in prevajanje besedila iz brskalnika in drugih aplikacij.

 Polarsteps je samodejni popotniški dnevnik. Vanj si zapisujemo svoje po tovanje na zemljevidu sveta, s fotografijami in ključnimi točkami vred.

 Viber Wink. Aplikacija, podobna priljubljenemu Snapchatu, kjer lahko izberemo, da izbrana fotografija ali video izgine po določenem času.

 RecMix Recorder. Program, ki omogoča snemanje in naknadno mešanje glasbe – nove pesmi si lahko neposredno iz aplikacije delimo z drugimi.

 Record by Under Armour. Aplikacija za sledenje našemu zdravju. Omogoča sledenje spanju, vadbi in prehrani, podpira tudi zunanje naprave (merilce utripa).

 Movesum. Program, ki nam meri korake, pri tem izračuna porabljene kalorije in nam rezultat predstavi v količini hrane, ki bi jo lahko pojedli.

 Boomerang from Instagram. Preprosta aplikacija, s katero lahko posnamemo kratke, nekaj sekund trajajoče videe in jih delimo s prijatelji.

 maps.me. Program, ki omogoča, da si zemljevide shranimo krajevno. Za navigacijo ne potrebujemo aktivne povezave v splet.

 iComix. Preprost, a učinkovit bralnik stripov v različnih formatih (CBR, CBZ), ki podpira tudi prenos iz različnih oblačnih shramb (Dropbox, Google Drive).

 Edge Ski. Aplikacija, namenjena smučarjem, obsega merjenje hitrosti in lokacije, vdelani so tudi zemljevidi številnih evropskih smučišč.

 Surfingers. Prijetna, preprosta igra, kjer z našim likom deskamo po valovih in se pri tem izogibamo oviram.

 BattleHand. Akcijska igra, v kateri nadgrajujemo in izboljšujemo svoje heroje na nevarnih pustolovščinah. Omogoča tudi boj prek spleta.

 Planica. Preprosta, a nalezljiva igra smučarskih poletov, kjer se borimo za čim daljše skoke na naši skakalnici v dolini pod Poncami.

 Bike Unchained. Nalezljiva igra vožnje gorskega kolesa čez drn in strn, obsega tri discipline, skrbeti moramo tudi za izkušnje in opremo naše ekipe.

 Need for Speed: No Limits. Grafično impresivna dirkaška igra, v kateri nadgrajujemo široko množico avtomobilov in napredujemo v vse težje dirke.

Tilen Knaus: Windows Phone

 Loadkit. Nekoč zelo priljubljena zvrst programov za upravljanje prenosov datotek je priromala tudi v telefone in druge prenosne naprave.

 Spotbright. Če ste ljubitelj prelepih slik, ki jih na zaklenjenem zaslonu prikazuje Windows 10, lahko s tem programom gradite svojo zbirko shranjenih ozadij, ki se menjajo vsak dan.

 Cortana Triggers. Uporabite Cortano za prižiganje luči in druga fantastična opravila, ki jih ustvarite z uporabo tega programčka in storitve ifttt.com.

 WiFi Commander. Zmogljiv in priročen analizator brezžičnih omrežij, ki prikazuje moč signala, kanale in druge tehnične podrobnosti,  potrebne za optimizacijo omrežja.

 LockTemp. Nadvse enostavno, a zelo uporabno orodje, ki na zaslonu zaklenjenega telefona ali zaslonu Glance prikazuje trenutno temperaturo v poljubnem kraju.

 Netflix. Ker je TV in filmski velikan končno na voljo tudi v Sloveniji, se spodobi omeniti, da je na voljo tudi aplikacija za mobilne naprave Windows.

 TED. Uradna aplikacija spletišča in organizacije TED, ki omogoča ogled tisoče govorov znanih in neznanih ljudi na vse mogoče tematike.

 Audible. Orjaška zbirka (plačljivih) govorjenih knjig, ki so od nedavno v lastni Amazona, je na voljo za sinhronizacijo na telefon za udobno poslušanje kjerkoli.

 Moodflow. Priročno za poslušanje brezplačne glasbe z enim klikom, s katerim izberemo želeno razpoloženje in že nas glasba ponese.

 Preveri račun. Uradna aplikacije Finančne uprave Slovenije za preverjanje skladnosti izdanih računov z zakonodajo.

 Garmin Connect Mobile. Garminova aplikacija za upravljanje ur in športnih instrumentov, spremljanje napredka vadbe in pregled drugih povezanih podatkov.

 Inside Out Thought Bubbles. Disneyjeva igrica s tematiko risanke Vrvež v moji glavi, v kateri poskušamo postaviti vsaj tri enake »misli« in s tem sprožiti verižno reakcijo zbiranja točk.

 RightLeftUp. Kot ovca skačite (?) in se vzpenjajte, pri tem se pazite krofov (!) in škatel smrti, brez skrbi pa si privoščite sladoled.

 BB-8. Aplikacija za brezžično upravljanje droida BB-8, znanega iz najnovejše vojne zvezd, podjetja Sphero. Potrebujete še igračko, seveda.

 Edjing. Bodite DJ vedno in povsod – nadvse izpopolnjena žepna aplikacija za miksanje glasbe, ustvarjanje ritmov in poživitev sleherne zabave.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji