Objavljeno: 25.8.2015 | Avtor: Anže Tomić | Monitor September 2015

LG G4c

Veliki LG G4c je odličen telefon in prijetno presenečenje korejskega izdelovalca. Najboljši telefoni blagovne znamke LG so vedno imeli kakšno večjo pomanjkljivost in jih je bilo vsakič znova težko stoodstotno priporočiti. Letos jim je z G4 uspelo dostaviti telefon, ki brez težav konkurira najboljšim pametnim telefonom na trgu.

LG ne bi bil LG, če ne bi aktivno skušal razvodeneti blagovne znamke G4. Model G4c po imenu in videzu daje slutiti, da gre za pomanjšano različico telefona G4. Že pogled na strojne zmogljivosti pokaže, da ni tako. Začne se s shrambo, ki je je le osem gigabajtov in je največji greh modernih telefonov. Resda jo je mogoče razširiti, a sredi leta 2015 je osem gigabajtov premalo.

Telefon sicer žene 1,2 GHz štirijedrni Cortex A53, ki z gigabajtom pomnilnika poganja Android 5.0, a izkušnja ni preveč tekoča. Lani so v LGju lepše ujeli razmerje med hitrostjo in ceno.

Pohvaliti gre videz, saj je LG končno začel izdelovati odrasle telefone, ki so daleč od kiča. Žal tega ne moremo reči za oblikovanje programske opreme, ki je še vedno zelo »korejska«, a je tudi tu zaznati napredek. Drugače pa oblikovanje ohranja LGjev zdaj že prepoznavni sistem gumbov na zadnji strani telefona. Fizični gumbi za vklop in uravnavanje glasnosti so namreč pod fotoaparatom. Sistem terja nekaj privajanja, a v LGju gumbe vsako leto naredijo nekoliko bolj prepoznavne, ko jih iščemo s prstom. Tako se vedno bolj poredko dogaja, da bi slepo pritisnili na lečo fotoaparata takrat, ko iščemo gumb za glasnost. Pri programski opremi velja omeniti še simpatično odklepanje zaslona z dvojim dotikom, ki zaenkrat ostaja le v domeni telefonov LG.

G4c pač upa, da mu bo ime G4 pomagalo, a za razmeroma nizko ceno ponudi premalo.

LG G4c

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Hitrost delovanja

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Kakovost izdelave

Prodaja: Simobil.

Cena ob objavi: 280 EUR.

✓    Cena.

✗    Premajhna shramba, povprečna hitrost.

5071229

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji