Objavljeno: 28.2.2017 | Avtor: Anže Tomić | Monitor Marec 2017

Lenovo Moto G4 Play

Lenovo zaenkrat izdelke, ki jih izdelujejo ekipe Motorole, pusti bolj ali manj pri miru. Ko je Lenovo od Googla kupil Motorolo, je bila največja bojazen, da bo na Motoroline izdelke nameščal svojo programsko opremo. Ko je bila Motorola del Googla, je bila to najbolj svetla točka telefonov Moto, saj jih je gnal praktično neobremenjen Android, kar je imelo predvsem pri poceni napravah zelo pozitivne učinke.

Pri nas tako, recimo, ni bil nikoli uradno na voljo Motorolin telefon G, ki je pred leti zmagal na našem velikem preizkusu poceni telefonov. Zdaj, ko je lastnik Lenovo, pa so k nam končno pripeljali tudi telefone Moto.

G4 je letošnji osnovni model, ki so mu dodali cenejšo in večjo različico. Oznako Play nosi cenejši telefon, ki je glede na osnovni G4 strojno podhranjen. Žene ga namreč štirijedrni 1,2 GHz procesor, ki ima na voljo 2 GB pomnilnika in 16 gigabajtov shrambe (8 GB različica ima le gigabajt). To je za odtenek premalo, da bi telefon lahko zagotavljal solidno uporabniško izkušnjo.

Izdelava je sicer zelo solidna, a to velja za večino telefonov Moto. 8-megatočkovni fotoaparat dela povprečne slike, zaslon pa je zelo soliden. 1280 x 720 IPS LCD ima dobre vidne kote in je v tem cenovnem razredu zelo dobra izbira. Shrambo je mogoče razširiti s kartico SD, kar je dobrodošlo, a ostaja dejstvo, da je 8 gigabajtov vgrajene shrambe premalo, s 16 pa je mogoče preživeti, a ne prav dolgo. Nekoliko razočara še uporaba vhoda micro USB za polnjenje, saj se industrija premika v smer vhoda USB C in Moto G4 bi lahko bil prva lastovka tega standarda v najnižjem cenovnem razredu.

Težava telefona Moto G4 Play je, da je osnovni G4 med najboljšimi poceni telefoni in ima osemjedrni procesor ter zaslon z višjo ločljivostjo. Ta kombinacija ga že od izvirnega modela Moto G postavlja na vrh poceni naprav in odločitev Lenova, da bodo naredili malce oskubljeno različico tega telefona, je nespametna, ker enostavno ne ponuja dovolj. Še bolj bi jih moralo skrbeti, ker Play ugledu telefonov G4 ne bo pomagal, saj zna cena marsikoga prepričati, a bodo dobili manj uporabno napravo. G4 Play je tako korak preveč v boju za zagotavljanje čim cenejšega spodobnega telefona. Moto G4 ostaja priporočljiv nakup, oznake Play pa se je tokrat bolje izogibati.

Lenovo Moto G4 Play

Prodaja: Spletne trgovine.

Cena: 180 EUR.

Za: Izdelava, goli Android.

Proti: Prepočasen.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji