Objavljeno: 28.2.2017 | Avtor: Matej Šmid | Monitor Marec 2017

Lenovo K6 Note

Lenovo K6 Note je telefon s 5,5-palčnim zaslonom FullHD (1920 × 1080 pik), kakršne imajo ponavadi »večji in dražji« modeli, a tokrat je taktika drugačna. Telefon ima res velik in celo zelo dober zaslon, toda malce šibkejše drobovje, zato se lahko pohvali z zelo ugodno ceno. Za 250 evrov bi ga lahko priporočili vsakomur. Res je nekoliko debelejši (9 mm) od trikrat dražjih modelov, a to mu lahko odpustimo, mar ne?

Poganja ga procesor Snapdragon 430 s počasnejšimi in varčnimi jedri A-53, kar se pozna na merilnih programih, saj telefon sodi med počasnejše. V praksi je malo bolje, saj vsaj s pomnilnikom pri Lenovu niso varčevali – 3 GB se izkaže za dovolj, da telefon ne »cuka«. Tudi 32 GB shramba je za telefon tega cenovnega razreda zelo velika, pa tudi bralnika prstnih odtisov nismo pričakovali. Telefon ima sicer strojne navigacijske tipke (občutljive za dotik), model, ki smo ga imeli v rokah, pa je bil t. i. »dual SIM«. Pohvaliti velja tudi kar 4000 mAh baterijo!

V resnici celo o programski opremi (preobleki) težko rečemo kaj slabega. Lenovo resda še vedno vztraja pri drugačnih ikonah (to lahko povozimo z Nova Launcher), a so vsaj sistemske nastavitve urejene tako kot na čistih sistemih Android, pa tudi dodatnih Lenovo programčkov na telefonu bolj ali manj ni. Pohvalno. Le še na Android 7 počakajmo.

Lenovo K6 Note

Prodaja: Operaterji.

Cena: 250 EUR.

Za: Zelo »lahka« preobleka, ugodna cena, dovolj hitro delovanje. Baterija.

Proti: Nekoliko plastična sprednja stran, debelina.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji