Objavljeno: 28.2.2017 | Avtor: Anže Tomić | Monitor Marec 2017

Lenovo G4 Moto Plus

Če je Moto G4 Play napačen odmik od osnovnega modela G4, je G4 plus korak v pravo smer. Strojna moč je povsem enaka modelu G4, tako da v ohišju dobimo osemjedrni procesor (4 x 1,5 GHz in 4 x 1,2 GHz), ki uporablja varčnejša jedra A-53. Ta imajo na voljo 2 (16 GB različica) ali 3 (32 GB različica) gigabajte pomnilnika. Očitno bo treba tudi pri telefonih postati pozoren, koliko pomnilnika imajo vgrajenega. Dva gigabajta našega testnega modela je zaenkrat povsem dovolj, zna pa biti model z 32 gigabajti shrambe in tremi pomnilnika najboljša ponudba. Zaslon modela Plus je enak kot pri osnovnem G4, tako da meri 5,5 palca po diagonali in kaže sliko pri polni ločljivosti. Lenovo je za te telefone Moto izbral solidne zaslone, ki niso vrhunski, a jim ne gre prav veliko očitati. Barve so dovolj žive in vidni koti zadovoljivi. Odmiki od osnovnega modela se začnejo pri fotoaparatu, saj ima Plus 16-megatočkovnega. Razlika med 12 in 16 megapikami ni prav velika in se večinoma meri v tem, da lahko s plusom zajemamo solidne slike z malce manj svetlobe. Kljub temu to ni vrhunski fotoaparat, a je treba povedati, da je letos Motorola, no – Lenovo, končno začel v svoje telefone vgrajevati spodobne fotoaparate. V preteklih letih so namreč zelo zaostajali za konkurenco. To se je najlepše videlo pri Nexusu 6, ki ga je izdelala Motorola, in je imel glede na konkurenco porazno kamero.

Najboljša razlika v primerjavi z osnovnim modelom je bralnik prstnih odtisov. Ta funkcionalnost z razlogom postaja standard na vse več telefonih, saj je odklepanje zaslona s kodo ali vzorcem kar naenkrat postalo zamudno. Tako kot pri vseh telefonih Moto z bralnikom je ta pod zaslonom, to pa je malce nerodno. Bralnik sicer deluje tudi kot gumb “domov”, a kaj, ko je nad njim še sistemski androidni gumb domov. Dosti bolje bi bilo, ko bi Lenovo bralnike preselil na hrbtno stran.

Razlike se tu končajo in resnično jih ni veliko. Boljši fotoaparat je vedno dobrodošel, a pravi razlog za nakup modela plus je bralnik prstnih odtisov. Ta dodatek se sliši brezpredmeten le ljudem, ki še niso imeli telefona, ki ga je mogoče odkleniti s prstnim odtisom. Vsi, ki s to funkcionalnostjo že nekaj časa živimo, pa ne bi nikoli šli nazaj na gesla in vzorce.

Lenovo G4 Moto Plus

Prodaja: Spletne trgovine.

Cena: 290 EUR.

X Bralnik prsnih odtisov.

Z Lahko bi imel kakšno manj varčno jedro.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji