Objavljeno: 28.6.2016 | Avtor: Anže Tomić | Monitor Julij - avgust 2016 | Teme: nenehni testi

HTC Desire 530

HTC Desire 530 ima procesor. Ta ima štiri jedra Cortex-A7. Računajo pri 1,1 GHz. Če bi tole pisalo v Monitorju pred nekaj leti, bi bili navdušeni. Žal smo leta 2016 in za takšne specifikacije ni izgovora. Pri merjenju hitrosti v aplikaciji Geekbench je ta telefon v enojedrnem preizkusu dosegel rezultat 299. Ta številka je v primerjavi z vsemi aktualnimi telefoni tako nizka, da je HTC lahko sram. Čez 300 je prišel celo LG Smart Wine, ki je telefon na preklop za starejše, babice in dedke.

Geekbench je seveda le okvirna ocena in nikakor ne pokaže celotne slike, a je ponavadi dober znanilec uporabniške izkušnje. Ko smo na sveže postavljenem Desire 530 prvič zaznali aplikacijo za fotografiranje, se je ta odpirala 4 sekunde. Ko je bila enkrat odprta, se je naslednjič zagnala v sekundi, a govorimo o praznem telefonu. Kako je videti zagon po letu dni rabe in ob napolnjenih 16 GB shrambe, sploh nočemo vedeti.

530 je narejen iz všečne plastike in ima dva prednja zvočnika. Nista posebej močna, a je dobrodošlo, da sta na vrhu in dnu zaslona. Zaslon je petpalčni LCD z ločljivostjo 1280 × 720 pik in je soliden. Fotoaparat na zadnji strani ima 8-megapikno tipalo in je povprečen, prednja kamera pa ima 5 megapik in se prav tako ne prebije iz povprečja.

Pomnilnika je 1,5 gigabajta. To je glede na izbiro procesorja še nekako veliko, a kljub temu sodi v preteklost.

Malce prej smo opisali najboljši telefon HTC, ki ga je to podjetje kdaj naredilo – HTC 10. Morda je prav, da je poleg tudi naprava na drugem koncu spektra.

HTC Desire 530

Prodaja: Operaterji.

Cena: 180 EUR.

Za    Nič.

Proti    Procesor.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji