Objavljeno: 31.1.2017 | Avtor: Matej Šmid | Monitor Februar 2017

HTC Desire 10 Lifestyle

Da ima podjetje HTC, nekoč eno izmed najbolj cenjenih imen med izdelovalci pametnih telefonov, težave, ni nič novega. Imajo jih že dalj časa, zaenkrat pa ni videti, da bi se iz njih kaj kmalu pobrali. Resda v sodelovanju z Valve izdelujejo dokaj uspešno navidezno resnično napravo Vive, v sodelovanju z Googlom pa odlične telefone Pixel (in še prej tablico Nexus 9), a sami telefoni HTC kar nekako ne zmorejo več dosegati takih prodajnih številk, kot so jih včasih. Delno gotovo zato, ker nimajo tolikšnih sredstev, kot jih lahko za marketing nameni Samsung, delno pa zaradi malce zmedene strategije. Vanjo nedvomno sodi tudi telefon Desire 10 Lifestyle, ki smo ga preizkusili tokrat.

Pozornejši se boste gotovo spomnili, da je HTC svoj zelo uspešen pohod med pametne telefone začel z modelom HTC Desire in da se trenutno najmočnejši njihov telefon kiti s številko 10 (brez Desire). Sklepali bi torej, da je tokrat preizkušeni model nekaj najboljšega po toplih žemljicah, pa še Lifestyle je za povrh. Pa ni. V resnici gre za telefon, ki poskuša kupce pridobiti s svojo velikostjo (5,5-palčni zaslon) in razmeroma nizko ceno (za tako velikost zaslona), to pa je tudi vse. Ima precej poceni ohišje, razmeroma debelo, ki skuša očarati z zlato obrobo in ima strojne tipke, zaradi katerih je telefon še večji, kot bi glede na velikost zaslona lahko bil. Strojna oprema razočara, saj ga poganja dokaj star procesor Snapdragon 400 (4 × Cortex A7, 1,4 GHz) z 2 GB pomnilnika, čeprav je res, da ima možnost razširitve s karticami MicroSD, kar danes ni tako zelo samoumevno. Razočara tudi zaslon, ki je ločljivosti le 720 × 1280 pik, nekoliko boljši pa so zvočniki, ki zmorejo malce več basov.

Pohvalimo lahko še, da je programska osnova telefona precej blizu klasičnemu Androidu in, še enkrat, razmeroma ugodno ceno. Kljub temu menimo, da je mogoče za to ceno dobiti tudi boljše telefone, četudi se ne morejo pohvaliti z (nekoč) tako zvenečim imenom HTC.

HTC Desire 10 Lifestyle

Cena: 320 EUR.

Za: Ugodna cena, nekoliko boljši zvočniki, kot smo jih vajeni sicer.

Proti: Šibka strojna oprema, ne najboljši zaslon.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji