Objavljeno: 27.1.2015 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor Februar 2015 | Teme: nenehni testi

HP Officejet Pro 8610

Pred časom smo na našem večjem preizkusu brizgalnih tiskalnikov preizkusili tudi HPjev Officejet Pro 8620, zdaj smo se lotili še cenejšega (in rahlo počasnejšega) brata, modela Officejet Pro 8610. Gre za srednje velik večopravilni barvni tiskalnik, namenjen majhnim (tudi domačim) pisarnam. Poleg tiskanja se spozna tudi na optično branje in kopiranje, vgrajen je tudi faks.

Tiskalnik ima na sprednji strani manjši barvni zaslon, občutljiv za dotik, s katerim je upravljanje razmeroma enostavno. Napravo lahko uporabljamo tudi v navezi s pametnimi telefoni in tablicami, vgrajena je povezava WiFi, tiskalnik podpira tudi Applov standard AirPrint. Zadaj je še klasični vmesnik USB, na voljo je tudi navaden omrežni vmesnik. Še en USB je na sprednji strani, nanj lahko priključimo zunanji disk ali drugo podobno napravo in tiskamo neposredno iz nje (oziroma nanjo shranimo optično prebrane dokumente). Tiskalnik ima zgoraj podajalnik za optični bralnik, nanj lahko odložimo do 35 listov hkrati.  

Naprava je malenkost počasnejša od sorodne Officejet Pro 8620, tudi nazivna hitrost to potrjuje. Obljubljenih 19 strani na minuto pri črno-belem in dobrih 14 strani pri barvnem izpisu nismo dosegli, tiskalnik se uvršča nekako v zlato sredino. Kakovost izpisa je zelo dobra, enaka prej omenjenemu modelu 8620. Enaka je tudi cena izpisa, kar je zelo pohvalno, saj velja stran besedila en cent, stran v barvah pa štiri cente. S tem je sicer povezana tudi cena tiskalnika, ki ni ravno nizka, a je s 189 evri vsaj 50 evrov cenejša od modela 8620. Po našem mnenju je zato tudi boljša izbira.

HP Officejet Pro 8610

Kaj: Kopirni stroj, optični bralnik, toplotni brizgalnik, faks.

Vmesniki: USB, brezžični omrežni, faks.     

Cena natisnjene ČB strani: 1 cent.

Cena natisnjene barvne strani: 4 cente.

Prodaja: www.avtera.si, www.biromat.si.

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Tiskanje

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Fotokopiranje

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Optično branje

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ CENA IZPISA

✓    Cena izpisa.

✗    Povprečna hitrost izpisa.

4075644

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji