Objavljeno: 27.6.2017 | Avtor: Anže Tomić | Monitor Julij-avgust 2017

Honor 6x

Huawei Honor 6x je naslednik lanskoletnega 5x, ki smo ga pohvalili. Honor je Huaweijeva cenejša blagovna znamka »za mlade«, ki ji tu in tam uspe sestaviti telefon z ravno dovolj kompromisi, da dostavi veliko za razmeroma malo denarja.

6X začne dobro s strojno močjo, ker je motor Huaweijev Kirin z osmimi (varčnimi) jedri A53. Štiri računajo pri 2,1 GHz, preostala štiri pa pri 1,7 GHz. Ta kombinacija je med cenejšimi telefoni zelo priljubljena in se je v preteklosti že izkazala za dobro. Huawei tudi ni varčeval s pomnilnikom in ga je tri gigabajte.

Zaslon je prav tako ravno pravšnji za to cenovno postavko. Polna visoka ločljivost na 5,5-palčnem zaslonu z živimi barvami ni nič slabega. Predvsem je vedno pozitivno, ko dobimo poceni telefone s to ločljivostjo, saj bi 1920 × 1080 pik moral postati higienski minimum.

Izdelava je dobra, kovinski telefon lepo sede v roko. Na zadnji strani je sicer izboklina za dvojni fotoaparat, a je dovolj široka, da na mizi telefon ne pleše, ko zvoni. Pod fotoaparatom je še bralnik prstnih odtisov, ki bi prav tako moral postati del standardne opreme ne glede na ceno telefona. Slike, ki jih dela fotoaparat, so dobre. Druga leče je tam zato, da zajame globino, tako da je mogoče delati zameglitve.

Še najbolj nadležen del tega telefona je Android 6.0 in Huaweijeva preobleka EMUI. Ta je v zadnji različici 5.0 močno napredovala, 4.1, ki žene 6X, pa je bolj nadležna in oblikovalsko precej za konkurenco. 6X naj bi dobil posodobitev na Android 7.0, a dokler je ni, je to slabost.

Huawei Honor 6X ponavlja zgodbo svojega predhodnika, ki je za malo denarja dostavil veliko. Zaradi golega Androida je pred njim kljub vsemu Moto G5 Plus, a ga 6X prehiti s fotografijo.

Honor 6x

Prodaja: Operaterji.

Cena: 280 EUR.

Za: Fotoaparat. Dober kompromis.

Proti: Stara programska oprema.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji