Objavljeno: 27.1.2015 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor Februar 2015 | Teme: nenehni testi

Brother MFC-J4420DW

V zadnjem letu smo priča vedno več brizgalnim tiskalnikom, ki merijo tudi na poslovni segment, torej pisarniška okolja. Takih naprav imajo tudi pri Brotherju kar nekaj, zanimivo, da je več takih, ki podpirajo tudi tisk pri velikosti A3. To velja tudi za novi MFC-J4420DW, gre za enega izmed najcenejših takih modelov.

Tiskalnik je kljub možnosti tiska na velik format zelo kompakten, predvsem je razmeroma nizek. Na žalost gre to na račun majhnega predala, v katerega lahko vstavimo le 150 listov. Še nekoliko bolj nas je zmotilo to, da moramo liste A3 vstavljati posamično. Glede na razmeroma nizko ceno tiskalnika pa verjamemo, da si ga bodo omislili le tisti, ki potrebujejo A3 le občasno, zahtevnejši bodo posegli višje po zmogljivostni in cenovni lestvici.

Naprava je solidno opremljena. Na vrhu je majhen pladenj, namenjen samodejnem podajalniku za optični bralnik, naenkrat lahko sprejme do 20 listov. Tiskalnik ima tudi enoto za samodejni tisk na obe strani, jasno ta deluje le pri velikosti A4. Med priključki je na voljo USB, ta je znotraj ohišja tiskalnika, do njega speljemo kabel po namenskem kanalu. S tem lahko tiskalnik potisnemo bliže k steni, obenem pa ni nevarnosti, da bi se kabel po nesreči izpulil. Navadnega omrežnega vmesnika ni, je pa brezžični omrežni vmesnik, s katerim lahko tiskamo neposredno iz pametnih telefonov in tablic.

Tiskalnik ni ravno hitrostni prvak, drži se nekje v sredini med bližnjo konkurenco. Kakovost izpisa ni ravno najmočnejši adut, a je povsem znosna, razlike so na tem področju tako ali tako razmeroma majhne. Cena naprave je razumna, sploh glede na možnost tiska pri večjem formatu. Cena izpisa je malenkost cenejša od povprečja, čeprav so tu nekateri (sploh kaki Epsonovi modeli) v občutni prednosti.

Brother MFC-J4420DW

Kaj: Kopirni stroj, optični bralnik, toplotni brizgalnik, faks.

Vmesniki: USB, brezžični omrežni, faks.     

Cena natisnjene ČB strani: 3 centi.

Cena natisnjene barvne strani: 6 centov.

Prodaja: www.brother.si.

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Tiskanje

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Fotokopiranje

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Optično branje

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ CENA IZPISA

✓    Cena izpisa, tisk A3.

✗    A3 le pri posameznem vstavljanju listov.

4592439

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji