Objavljeno: 1.5.2024 11:30 | Teme: tehnologija

Razer bo moral vrniti milijon dolarjev od RGB mask

Razer bo skladno s poravnavo, ki jo je napovedala Zvezna komisija za trgovino (FTC), kupcem obrazne maske Zephyr moral vrniti 1,1 milijona ameriških dolarjev.

Ameriška zvezna komisija FTC podjetje Razer obtožuje, da je masko z osvetlitvijo RGB oglaševalo kot napravo za filtriranje zraka stopnje N95, čeprav filtrov z nje niso nikoli poslali na uradno testiranje. Razer je prenehal z zavajajočim oglaševanjem šele po negativnih odzivih medijev in ogorčenju potrošnikov nad zavajajočimi trditvami.

Masko Zephyr je Razer prvič izdal leta 2021 kot zanimivo, kibernetsko alternativo tradicionalnim obraznim maskam, ki so se nosile med pandemijo covida-19. Čeprav je Razer masko za 100 dolarjev sprva tržil kot zaščito s filtri N95, je navedbe umaknil, ko je Naomi Wu v svoji analizi na spletišču YouTube ugotovila, da naprava ni certificirana za N95. Maske N95 naj bi po podatkih Centra za nadzor in preprečevanje bolezni filtrirale vsaj 95 odstotkov zračnih delcev.

FTC Razer obtožuje, da je na družbenih omrežjih in na straneh izdelka podajal zavajajoče izjave ter naprave nikoli ni uradno testiral ter pridobil ustreznega certifikata. Pri komisiji predlagajo, da Razer plača globo v višini 100.000 dolarjev in kupcem vrne kupnino.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji